LOGO Angenelle

CV


Angenelle Thijssen studeerde in 1985 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Aan de Internationale Sommerakademie in Salzburg volgde zij twee jaar intensief workshops in het grafisch atelier o.l.v. Werner Otte. Ook in het schilderen verdiepte zij zich door nog een jaar aan de Vrije Academie in Den Haag les te nemen bij Ber Mengels.

In 2011 begon zij bij  “van Tetterode Glass BV” te Amsterdam aan glasfusing als nieuwe techniek. Zij maakt inmiddels in haar eigen atelier in haar kleurrijke stijl glaswerken in opdracht, maar ook als vrij werk voor de galerieën waar zij mee samenwerkt.


Over het werk

Haar inspiratiebron kan zijn de eigen achtertuin, maar ook een dorpje ontmoet op een van haar reizen. Haar kunstwerken zijn geen directe weergave van een bepaalde plek, maar veel meer een visualisatie van sfeer en emoties vertaald in heldere kleuren en sprankelend licht.


Haar olieverven hebben een krachtige en beweeglijke schildertoets, opgebouwd uit vele dicht bij elkaar liggende tinten die zorgen voor een warme en levendige uitstraling.

De olieverf is deels droog en rul gebruikt, op andere plaatsen dik en pasteus, wat de spontaniteit van de schilderijen versterkt.


Haar speciale techniek voor houtsneden ontwikkelde zij reeds vanuit de academietijd. Begon zij hiermee monochroom, tegenwoordig is haar "grafisch palet" minstens zo kleurrijk als dat van het schilderwerk. De houtsneden suggereren tevens een enorm gevoel van diepte en beweging, verkregen door de vele, vaak transparante kleurlagen over elkaar, waarin de nerf van het hout voor een levendige textuur zorgt.


Haar glaswerken zijn een feest voor het oog.  Helderheid, kleur en vrijheid van vorm kenmerken haar glaskunst. Drie dimensionale glasvormen, die als het ware ontleend zijn aan haar schilderijen, spelen een levendig spel met het doorvallend licht.

Zij werkt met verschillende lagen, in kleine vormen gesneden Bullseye glas en mengt daarmee nieuwe kleuren en tonen met dezelfde vrijheid als op haar schilderspalet.


Werk van Angenelle Thijssen is vertegenwoordigd in galerieën, op Art Fairs en in collecties van particulieren en gemeenten in binnen en buitenland.


Angenelle is sedert 1985 als docent verbonden aan het Kunsteducatie centrum Parkvilla te Alphen aan den Rijn. Voor meer info: deze website.